A céget 1961-ben alapította Oreste Jannelli, a feleségével és unokatestvéreikkel. 2011. május 13-án a Jannelli e Volpi cég már az 50. születésnapját ünnepelte és mára már vezető szerepet töltenek be az olaszországi piacon, mint exkluzív tapétákat forgalmazó vállalat. Ennek megfelelően mindig a legjobb minőséget nyújtja partnerei számára és törekszik rá, hogy stílusában megfeleljen az összes elvárásnak.
2006 meghatározó és sűrű év volt számukra. Ebben az évben kezdték el felépíteni új gyárukat, a cég által forgalmazott Sirpi márkának és ezzel egy időben végezték központi irodájuk teljes körű felújítását, amit 2010-ben megismételtek és létrehozták ennek a mását Isztanbulban.
Még 2006-ban bemutatott egy teljesen új elképzelést, amit később, mint WonD ismert meg a világ. Ennek értelmében különleges tapétákat hozott létre, amik minden igényt kielégítenek mint a méterre kapható tépőzáras tapéta.
2014-ben a Jannelli e Volpi cég örömmel jelentette be az együttműködését az Armani csapattal. Ennek eredményeképpen jött létre az a különleges tapéta kollekció, amely, mára már elérhető világszerte az Armani/Casa üzletekbe és a cég által jóváhagyott partnereknél.
2015 januárjában a párizsi Maison & Objet-en mutatták be a márkát, ami első sorban a nemzetközi piacot célozta meg és azokat a partnereket, akik a jövőben lehetőséget láttak a közös együtt működésre.
2015 áprilisában megérkezett a Marimekko kollekció 4. tapétakönyve, amit a Sirpi csoport tagjaként mutattak be, és aminek sikere már a legelső kollekció óta töretlen.
A cég évről évre megújítja magát és mindig a legújabb hullámnak megfelelően alkalmazkodik a piaci viszonyokhoz. Ennek köszönhetően érték el vezető szerepüket és mára már ismert és elismert hírnevüket.